Scroll-downicon-faxLogoicon-mailScroll-downicon-phoneScroll-downScroll-down
Verse producten uit België

Fresh from Belgium

Discover more

Vind een leverancier

Wil u Belgische versproducten importeren? In onze databank vindt u een geschikte leverancier: kwaliteit en service gegarandeerd.
Onze databank
67%
naar buurlanden

Het aandeel van de buurlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in de Belgische export van agro-voedingsproducten bedraagt 67%. De volledige EU-28 vertegenwoordigt 90% van de Belgische export. De resterende 10% is bestemd voor derde landen. Algerije, Saoedi-Arabië en China vormen de top drie van exportbestemmingen buiten Europa.

15,3 mld. euro
Totale exportwaarde

De totale exportwaarde van de Belgische versproducten bedraagt 15,3 mld. euro. De Belgische producten die het meest geliefd zijn in het buitenland zijn zuivelproducten; aardappelen, groenten & fruit; rund- & varkensvlees en sierteeltproducten.

51,4%
oppervlakte voor landbouw

In Vlaanderen is iets meer dan de helft van de oppervlakte ingenomen door land- en tuinbouw. Voedergewassen en akkerbouwgewassen waaronder aardappelen nemen het overgrote aandeel. Andere sectoren kennen een veel intensievere productie, denk maar aan groenten & sierteelt in serres, leghennenbedrijven of de varkenshouderij.

Paprika-teler

In België kan u terecht als u een ruim assortiment versproducten van topkwaliteit wil kopen. Het gunstige klimaat, een vruchtbare bodem, het vakmanschap van de telers en ultramoderne systemen voor productie, verkoop en kwaliteitscontrole zijn daar niet vreemd aan. Tel daarbij de persoonlijke service van de leveranciers én de centrale en vlot bereikbare ligging en het is duidelijk waarom Belgische versproducten wereldwijd geliefd zijn.

 

Waarom versproducten uit België?
Pluimvee

Op Freshfrombelgium.com wil VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, buitenlandse importeurs in contact brengen met Belgische leveranciers van versproducten. We werken hierbij vooral productgericht, via een waaier aan gespecialiseerde productwebsites die onder de koepel van freshfrombelgium.com vallen, zoals bijvoorbeeld belgianmeat.com, belgianplants.com, belgianfruitsandvegetables.com, belgianpotatoes.com, belgianpoultry.com en belgiandairy.com.

Over Fresh from Belgium